JQA (JAPAN QUALITY ASSURANCE ORGANIZATION), članica IQNET-a, je objavila 22. međunarodno dečije takmičenje u crtanju na temu ekologije i održivog razvoja

(Beograd – 23.03.2022.) – Poštovani saradnici, ovom prilikom Vas obaveštavamo da japansko sertifikaciono telo JQA (JAPAN QUALITY ASSURANCE ORGANIZATION), članica IQNET Asocijacije, ove godine organizuje, 22. međunarodno dečije takmičenje u crtanju na temu ekologije i održivog razvoja.

Ovogodišnja tema: “Biram da živim u ekološki zdravom okruženju” (Choosing Eco-Friendly Lifestyles). Razmisli o tome kakav život živiš! Zemlja je jedina planeta na kojoj možemo da živimo. Nema alternative. Razmislite na koji način treba da živimo na našoj planeti, kako bi naredne generacije mogle da nastave da žive ovde i u budućnosti i……jednostavno NACRTAJ ONO ŠTO VIDIŠ.

Učesnici: Deca iz celog sveta uzrasta 7 do 15 godina

Uslovi:

– Papir dimenzija 257x364mm ili manji, crtajte slobodnom rukom bilo kojom vrstom boje

– Crtež ne sme biti već objavljivan u drugim časopisima ili publikacijama

– Poslati crteži se ne vraćaju pošiljaocu, postaju vlasništvo organizacije koja organizuje takmičenje – JQA i koja može da publikuje crteže na web stranici u promotivne svrhe

– Crteži koje dostavlja jedna institucija npr. škola, treba poslati u jednom paketu

– Digitalni crteži se ne prihvataju, kao ni crteži sa tekstom u vidu postera, pa shodno tome, takvi radovi će biti diskvalifikovani.

Prijava: prijavnu formu ćete pronaći na linku https://childrens-drawing.com/drawing/image/22flyerENG.pdf . Potrebno je popuniti prijavu isključivo na engleskom jeziku, poželjno velikim štampanim slovima i zalepiti prijavu na poleđini vašeg crteža.

 Rok za dostavu crteža: 31.05.2022. (crteži moraju fizički stići u Japan, a s obzirom na lošiju komunikaciju izazvanu pandemijom i geopolitičkim dešavanjima crteže je potrebno poslati na vreme)

Adresa na koju se šalju crteži: JQA International Environmental Children’s Drawing Contest Office; POB 264, Kyobashi Yubinkyoku, Tokyo, 104-8691, Japan (kako biste se detaljnije informisali o uslovima slanja pošiljke, dostavljamo link https://www.posta.rs/lat/alati/KalkulatorCena.aspx?vrPos=pismonosneIno)

Proglašavanje pobednika: avgust 2022.

 Nagrade/priznanja: 48 pobednika će dobiti specijalne memorabilije, a svi učesnici će dobiti nagradu za učestvovanje.

Ideje za crteže, kao i zvanične detalje o takmičenju možete pronaći na sledećem linku https://childrens-drawing.com/en/application.html, a link možete podeliti sa ciljnim grupama.

Ako mislimo na svoje okruženje i budućnost budućih generacija svakako ćemo biti nagrađeni!

Srećno!