JQA (JAPAN QUALITY ASSURANCE ORGANIZATION), članica IQNET-a, je objavila 24. međunarodno dečije takmičenje u crtanju na temu ekologije i održivog razvoja

(Beograd – 20.03.2024.) – Poštovani saradnici, ovom prilikom Vas obaveštavamo da japansko sertifikaciono telo JQA (JAPAN QUALITY ASSURANCE ORGANIZATION), članica IQNET Asocijacije, ove godine organizuje, 24. međunarodno dečije takmičenje u crtanju na temu ekologije i održivog razvoja.

 

 

Ovogodišnja tema: “Prenosimo našu dragocenu Zemlju u budućnost” (Passing on Our Precious Earth to the Future). Razmisli šta je potrebno ljudima, životinjama, biljkama i svim našim saputnicima koji žive na Zemlji da bi nastavili da žive zdravo i srećno! Čista voda i vazduh, bogato zemljište, sunčeva svetlost, mesečina…, Zemlja obiluje divnim okruženjem koje štiti i neguje život. Molim te nacrtaj scene ove naše dragocene Zemlje, koje bi želeo da preneseš u budućnost.

 

Učesnici: Deca iz celog sveta uzrasta 7 do 15 godina

 

Uslovi:

– Papir dimenzija 257x364mm ili manji, crtajte slobodnom rukom bilo kojom vrstom boje

– Crtež ne sme biti već objavljivan u drugim časopisima ili publikacijama

– Poslati crteži se ne vraćaju pošiljaocu, postaju vlasništvo organizacije koja organizuje takmičenje – JQA i koja može da publikuje crteže na web stranici u promotivne svrhe

– Crteži koje dostavlja jedna institucija npr. škola, treba poslati u jednom paketu

– Digitalni crteži se ne prihvataju, kao ni crteži sa tekstom u vidu postera, pa shodno tome, takvi radovi će biti diskvalifikovani.

Prijava: prijavnu formu ćete pronaći na linku https://childrens-drawing.com/drawing/image/24flyerENG.pdf . Potrebno je popuniti prijavu isključivo na engleskom jeziku, poželjno velikim štampanim slovima i zalepiti prijavu na poleđini vašeg crteža.

 Rok za dostavu crteža: 31.05.2024. (crteži moraju fizički stići u Japan, a s obzirom na lošiju komunikaciju izazvanu pandemijom i geopolitičkim dešavanjima crteže je potrebno poslati na vreme)

Adresa na koju se šalju crteži: JQA International Environmental Children’s Drawing Contest Office; POB 264, Kyobashi Yubinkyoku, Tokyo, 104-8691, Japan (kako biste se detaljnije informisali o uslovima slanja pošiljke, dostavljamo link https://www.posta.rs/lat/alati/KalkulatorCena.aspx?vrPos=pismonosneIno)

Proglašavanje pobednika: avgust 2024.

 Nagrade/priznanja: 53 pobednika će dobiti specijalne memorabilije, a svi učesnici će dobiti nagradu za učestvovanje.

Ideje za crteže, kao i zvanične detalje o takmičenju možete pronaći na sledećem linku https://childrens-drawing.com/en/application.html, a link možete podeliti sa ciljnim grupama.

Ako mislimo na svoje okruženje i budućnost budućih generacija svakako ćemo biti nagrađeni!

Srećno!